Leaders in pipes & parts

Historie

Historie

1928
Oprichtingsjaar

Fa. A v/d Grijp richt zich op de verhuur en verkoop van woonboten en dekschuiten. De schepen worden in eigen beheer in Sliedrecht gebouwd en gerepareerd.

1945
Het begin van een nieuwe onderneming

Na de oorlog is er nog maar weinig van de vloot over. De weinige schepen die nog te achterhalen zijn, zijn zwaar beschadigd of liggen ergens op de bodem. Fa. v/d Grijp besluit zijn schepen zelf te lichten en op te knappen en trekt daarmee de aandacht van de Staat. Spoedig krijgt de firma opdracht om ook andere schepen te bergen. Door deze nieuwe ontwikkeling wordt Sliedrecht al snel te klein en is verhuizing naar een groter terrein noodzakelijk.

1952
Ruimte voor groei

Begin jaren vijftig koopt Fa. v/d Grijp enkele percelen griend en rietland. Een terrein van meer dan zes hectare, waar in eigen beheer een werkhaven wordt aangelegd en een gedeelte wordt opgehoogd voor de bouw van een nieuwe fabriekshal van 1000m2 op de grens van Sliedrecht en Giessendam

1953
N.V. Scheepswerf & Machinefabriek v/h A. van de Grijp

Met de nieuwe fabriek komt een nieuwe onderneming. De firma verandert officieel van naam en richt zich vooral op de nieuwbouw en reparatie van baggermaterieel. Daarnaast worden er op de nieuwe locatie 15 schepen gebouwd en later ook kilometers persbuizen vervaardigd.

1960
Bouwen aan vooruitgang

Begin jaren zestig worden er verschillende fabriekshallen bijgebouwd en stapt het bedrijf over op ‘onder poederdek’ (OP) lassen. Alles om de modernisering te bespoedigen en innovatie een blijvende plaats te geven in ons bedrijf.

1970
Weer een nieuwe locatie

In augustus 1970 wordt alweer een nieuwe, nog ruimere locatie betrokken. Nu in Papendrecht, waar eerst een nieuwe buizenloods en een aantal woonhuizen worden gebouwd. Later, in 1971, volgt een scheepsbouwloods, die nu nog steeds als constructiehal dienstdoet.

1988
Revolutionaire ontwikkeling

VandeGrijp loopt voorop in kennis en technologie. Dat zeggen we niet alleen, we laten het ook zien met de bouw van de meest compacte buizenfabriek ter wereld op onze huidige locatie, direct naast de constructiehal.

2011
Loods XL

Om ook buizen met een zeer grote wanddikten en diameters tot 10 meter te kunnen maken, opent VandeGrijp een nieuwe, hoge productiehal.

2014
Roll-on Roll-off

De laatste aanwinst op ons terrein is een eigen RORO-kade. De werkhaven is ontworpen en gebouwd om zware stukken direct op een transportbak te kunnen rijden.